זהו כלי עבודה לכל דבר ועניין וכמו שלא הייתם רוצים שבעל מקצוע יבצע בעבורכם עבודה עם כלי עבודה זולים או כאלו שהוא מצא ברחוב בחינם, כך גם אתם צריכים להתייחס אל המקצוע הזה ברצינות ולהבין שהתוסף הזה הוא כלי עבודה לכל דבר ועניין.
כפי שצוין קודם לכן בפרק התוכן, הנגשת התוכן לגוגל צריכה להתבצע בצורה מובנית ככל האפשר, תוך שמירה על היררכית תוכן הגיונית ועושה שכל. אחת המתודות לבצע סוג כזה של שיוך תוכן לרמה ההיררכית שלו היא שימוש בתגיות.
מאמר זה הוא עבור כל מי שרוצה לדעת איך לקדם אתר בגוגל בלי מקדמים!
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
זוהי עוד מערכת מבית גוגל שבעצם מאפשרת לקבל נתונים רבים על כל אתר שבבעלותכם, הנתונים המתקבלים הם בעצם על כל התנועה של האתר ולא רק התנועה האורגנית.
השאיפה היא שכל גולש יבקר בכמה שיותר עמודים, ישהה באתר כמה שיותר זמן וכו'. ולכן – חשוב לבנות את האתר בצורה כזו שגולש יכנס לאתר מעמוד מסויים וייצא דרך עמוד אחר תוך מעבר בין לבין על כמה שיותר עמודים באתר ושהייה גבוהה ככל האפשר בכל אחד מהם.
ההחלטה הזאת תתבסס, בין היתר, על מצבו ההתחלתי של האתר (כמה קישורים חיצוניים יש לאתר וכמה תוכן איכותי קיים בו), על מצב המתחרים, על הנישה שבה אתם פועלים, על הדרך שבה הגולשים יצרכו את התוכן שלכם בפועל (בנישות מסויימות, לא תהיה לכם כל ברירה, אלא לכתוב אך ורק למנוע החיפוש), על ההיצע והביקוש של כותבי תוכן איכותיים בתחום ועוד.
על היתרונות הרבים שיש לקישורי אתר, ועל מה נדרש מבעל האתר על מנת לקבל אותם, תוכלו לקרוא בהרחבה כאן.
כל קישור פנימי (או חיצוני, עליהם ארחיב בהמשך) בנוי מ"אנקור". אנקור זה בעצם הביטוי שמקשר אל אותו עמוד פנימי, למשל, בדוגמא שהבאתי, המילה "אינקובטור" היא בעצם האנקור של הקישור הפנימי.
מה זה בכלל אומר מאונדקס בגוגל? הכוונה היא האם לגוגל יש גרסה שמורה של האתר בתוצאות.
לצד התוכן והקישורים, אלמנט חשוב נוסף הוא ביצוע אופטימיזציה מתמשכת של רכיבים שונים באתר, על מנת להתאים אותם למנוע החיפוש ולגולשים עצמם.
אומנם רק מתחיל לעבוד איתם אבל מבכירות קצרה הממשק שלהם ממש נוח הקישורים יוצאים בזמן והכי חשוב החומר האנושי שם הוא מעל לכל, חוויה ממש טובה מומלץ לנסות !נ.ב עדי מהממת!
דוגמאות נפוצות למקומות בהם נדרש תכנון here מופקד של חווית משתמש הן איזורי קלט ופלט של האתר, ניווט בין דפים פנימיים באתר, היכולת להשאיר פרטי קשר או לפנות לתמיכה ועוד ועוד.
לפעמים קל הרבה יותר לשפר את שיעור ההקלקה של הגולשים, מאשר את הדירוג האורגני של ביטויי מסויים בדף תוצאות החיפוש.